Resultaten voor belgie

belgie
 
Home Belgium.be.
Niet gevonden wat u zocht? Over deze website. Voorwaarden voor het hergebruik. Copyright 2020 Belgische Federale Overheidsdiensten. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Hier vind je instructies over hoe je Javascript activeert in je web browser.
Yahoo.
Een historisch kijkcijfer dat VTM niet meer gezien heeft sinds haar begindagen. Meteen bevestigt de zender dat er een tweede seizoen komt. Je locaties bekijken. Uit favoriete locaties verwijderen. Mijn locatie detecteren. Voer plaats of postcode in. Meer op Yahoo Weer.
België Wikipedia.
Buiten het Waals bestaan er nog enkele andere lokale en erkende streektalen, namelijk het Picardisch in het westen van Wallonië, Gaumais of Lotharings in het zuiden van Belgisch Luxemburg, het Champenois en het Luxemburgs rond de Luxemburgse provinciehoofdstad Aarlen. Het Waals wordt ook wel Patois Plat genoemd. Sint-Romboutskathedraal te Mechelen. Zie Religie in België voor het hoofdartikel over dit onderwerp. België is traditioneel een katholiek land en de Belgische Katholieke Kerk is de grootste religie. De vele vaak opvallende kerken, kathedralen en kapelletjes getuigen daarvan. Het christendom verbreidde zich reeds vroeg in het gebied van het huidige België. In de 4e eeuw was de H. Servatius werkzaam te Tongeren. Bloeiende kloosters zoals de Sint-Pietersabdij en de Sint-Baafsabdij in Gent, de abdijen van Lobbes, St-Hubert, Stavelot en vele andere rezen op en droegen bij tot de economische en culturele ontwikkeling van het land. De hervormingsbeweging in de 16e eeuw die aanvankelijk een groot succes kende in de Zuidelijke Nederlanden en gepaard ging met politiek verzet tegen de absolutistische tendens van het huis Habsburg, werd vooral door Filips II gestuit.
België Wikikids.
Kaart van België. De vlag van België bestaat uit 3 kleuren, vanaf de stok gezien: zwart-geel-rood. De vlag werd aangenomen in 1831, een jaar nadat België zich had afgescheiden van Nederland. De vlag was vroeger rood-geel-zwart en verticaal zoals de Duitse vlag, in andere volgorde dus.
Geschiedenis van België Wikipedia.
Geschiedenis van: Albanië Andorra Azerbeidzjan België Vlaanderen, Wallonië Bosnië en Herzegovina Bulgarije Denemarken Duitsland Estland Faeröer Finland Frankrijk Bretagne, Corsica Georgië Griekenland Hongarije Ierland Italië Sicilië Kosovo Kroatië Letland Liechtenstein Litouwen Luxemburg Malta Moldavië Monaco Montenegro Nederland Noord-Macedonië Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Rusland San Marino Servië Slovenië Slowakije Spanje Catalonië, Galicië Tsjechië Turkije Vaticaanstad Verenigd Koninkrijk Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland Wit-Rusland IJsland Zweden Zwitserland.
Over België Belgium.be.
Current Page: Over Belgie. Inzicht in de federale staat. België in een notendop. België op het eerste gezicht. De brochure stelt België voor als land met een uitzonderlijk erfgoed, maar ook met designers, kustenaars, wetenschappers en sportlui die meetellen op wereldvlak en dat alles geïllustreerd met mooie beelden.

Contacteer ons